Matongé

 

MATONGÉ

In hartje Brussel, tussen de Kunstberg en  de Europese wijk, tref je een rijkdom aan culturen, genaamd Matongé.

Wat vooral opvalt in deze wijk, zijn de felle kleuren en kruidige  geuren die je zintuigen prikkelen en je nieuwsgierigheid aanwakkeren.

In de Matongé-galerij wenken kappers en kapsters je naar binnen, de galerij Naamsepoort laat je wegdromen bij de gedachte aan verre reizen naar exotische oorden.

De verschillende voedingswinkeltjes zijn voornamelijk gericht op een Afro-Europees publiek, maar ook op witte mensen die van de platgetreden paden willen en durven afwijken. In deze wonderbare wijk tref je een brede waaier van eethuizen aan, voor elk wat wils.

Ook creatievelingen kunnen hier hun gading vinden in de diverse textielwinkeltjes die de straat kleur geven.

Als je meer wil weten over de rijke geschiedenis van Matongé, raden we je zeker één van onze gidstochten aan.

 

 

 

Meer info

Over Kuumba

Over Kuumba

Het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba is de plek waar Afrikaanse culturen en de Vlaamse cultuur samenkomen voor uitwisseling, dialoog en entertainment. Onze werking wordt gesteund en geleid door onze vrijwilligers, die bijna allemaal van Afrikaanse origine zijn, die we de mogelijkheden en kansen geven om hun projecten te ontwikkelen.

Meer info

Missie en Visie

 

DE MISSIE  

Het Vlaams-Afrikaanse Huis Kuumba is een socio-cultureel ontmoetingscentrum in het hartje van Brussel. Het is ons doel om verschillende culturen bij elkaar te brengen, met als uitgangspunt de Afrikaanse gemeenschappen. We willen een schakel zijn tussen de groeiende mix van Vlaamse en Afrikaanse culturen.  We bouwen bruggen binnen de stad en Vlaanderen. 

ONZE VISIE  

Onze diverse samenleving toont een steeds rijker wordende schakering aan culturen. Er is echter niet altijd veel contact en ontmoeting tussen al die verschillende culturen. Het doel van vzw Kuumba is de interesse en vraag naar meer ontmoeting en uitwisseling stimuleren en activeren. Ernaast bouwen ook bruggen tussen de verschillende Afrikaanse gemeenschappen en reguliere instellingen. Dit wordt verwezenlijkt door drie verschillende werkingen: 

Meer info