EXHIBITION INVITATION ON VISUAL MEMORIES OF AFRICAN WOMEN AND GIRLS ON FGM (FEMALE GENITAL MUTILATION)

25 september 2020 - @KuumbaEXHIBITION INVITATION ON VISUAL MEMORIES OF AFRICAN WOMEN AND GIRLS ON FGM (FEMALE GENITAL MUTILATION)

Als vrouwenorganisatie ziet Maisha e.V. Vrouwelijke genitale verminking als een schending van de rechten van de mens. VGV heeft een traumatische impact op het leven van een meisjeskind/vrouw, vaak met gevolgen op lange termijn. wordt, ondanks de wetten ertegen in Europa, nog steeds toegepast. Deze tentoonstelling belicht het trauma van Vrouwelijke genitale verminking door de ogen en de ervaringen van jonge vrouwen en meisjes, als overlevenden van VGV. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lopen elk jaar naar schatting drie miljoen meisjes en vrouwen het risico op deze schadelijke traditie van Vrouwelijke Genitale Verminking/Cutting (VGV/C). Bijna 140 miljoen vrouwen en meisjes lijden onder de ernstige en langdurige gevolgen voor hun gezondheid. VGV/C wordt vooral toegepast in Afrika ten zuiden van de Sahara en Egypte, maar ook in sommige Arabische en Aziatische landen en in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Deze praktijk is een van de wreedste vormen van geweld die de fundamentele mensenrechten van veel meisjes en vrouwen wereldwijd schendt, daarom is het Maisha e.V.'s engagement om samen te werken met Afrikaanse gemeenschappen door informatie te verstrekken en te helpen bij de preventie van VGV.

Als directeur van Maisha e.V.-Afrikaanse vrouwen in Duitsland en coördinator van dit project ben ik bijzonder verheugd en wil ik alle jonge Maisha-vrouwen en -meisjes bedanken die hebben samengewerkt en hun eigen persoonlijke VGV-ervaringen hebben gedeeld door hun eigen gevoelens te uiten via hun Stemmen en Afrikaanse Items voor deze tentoonstelling.

Virginia Wangare Greiner

28.08.2020

 

GELIEVE U PERSOONLIJK TE REGISTREREN MET ONDERSTAANDE CONTACTGEGEVENS AANGEZIEN ONZE RUIMTE BEPERKT IS

TEL: 0049-171 173 4129 /0032465600272

EMAIL: maisha-african-women@gmx.de

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)