COUP FATAL: barok, Congolese muziek, rock, dans en jazz

In Coup Fatal gaan de Congolese contratenor Serge Kakudji en 12 muzikanten uit Kinshasa aan de slag met het repertoire van de barok. Rond de zangpartijen wordt een nieuw en hedendaags universum gecreëerd, zowel in beeld als in muziek: uitbundig en organisch en toch vol tegenstellingen.

Voor de muziek tekenden de Brusselse componist Fabrizio Cassol en gitarist Rodriguez Vangama; de regie is het werk van Alain Platel geassisteerd door danser Romain Guion (o.a. C(H)ŒURS) en het beeld, een gordijn van kogelhulzen, is van Freddy Tsimba. En laat ons vooral de kostuums niet vergeten! Het barokke Coup Fatal krijgt de onversneden glans van parmantige ‘sapeurs’, de dandies van Kinshasa. Eerder dan een eerbetoon aan de barokmuziek, is Coup Fatal een ode aan de onverbiddelijke elegantie en levenslust van de Congolezen.

Op woensdag 18/11 bezoekt kuumba deze productie, achteraf is er tijd voor een glas en een meet & greet met de artiesten.

Meer info: website kvs

30_dsc-1079-hr-cf-chris-van-der-burght

van & met Serge Kakudji (contratenor) en orkest: Rodriguez Vangama (electrische gitaar), Costa Pinto (akoestische gitaar), Bouton Kalanda (likembe), Erick Ngoya (likembe), Silva Makengo (likembe), Tister Ikomo (xylofoon), Deb’s Bukaka (balafoon), Cédrick Buya (percussie), Jean-Marie Matoko (percussie), 36 Seke (percussie), Russell Tshiebua (zang), Bule Mpanya (zang)
naar een idee van Serge Kakudji en Paul Kerstens
artistieke leiding Alain Platel
muzikale leiding Fabrizio Cassol en Rodriguez Vangama
dirigent Rodriguez Vangama
assistent artistieke leiding Romain Guion
scenografie Freddy Tsimba
lichtontwerp Carlo Bourguignon
geluidsontwerp Max Stuurman
productieleider Lieven Symaeys
kostuums Dorine Demuynck
productie KVS & les ballets C de la B
coproductie Théâtre national de Chaillot (Paris), Holland Festival (Amsterdam), Festival d’Avignon, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), TorinoDanza, Opéra de Lille, Wiener Festwochen
spreiding Frans Brood Productions
met de steun van Stad Brussel, Stad Gent, Brussels Hoofdstedelijk Gewest,Vlaamse Gemeenschapscommissie, Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Overheid
maakt deel uit van het programma The International Selection (KVS & Théâtre National & Bozar)